Loslaten

‘ Gevoel beweegt, de hele dag, als water van de zee. Het mooiste is om er niets van te vinden, beweeg gewoon maar mee…’

Loslaten…

Hoe laat je gedachten los, gevoelens… het gaat dieper, verder dan de oppervlakte. Het is niet te benoemen wat loslaten is.

Bovenstaande uitspraak is de oplossing, geen uitleg willen vinden maar gewoon meebewegen met je gevoelens. Geen uitleg willen zoeken waarom ze er zijn. Ze mogen er zijn en je hoeft er niks van te vinden.

Ze zijn er en als je dit accepteert zal het loslaten geen inspanning kosten maar als vanzelf gaan. Eigenlijk is dit gewoon jezelf accepteren en geen verzet geven.

Loslaten…

Het is heerlijk om het gevecht los te laten en er gewoon te Zijn.

Welk gevecht?

Misschien wel het gevecht tegen de controle die je graag wilt hebben op je eigen leven. Al jaren wil ik verstandig in dit leven staan. De jaren leerden me dat je geen controle kunt uitoefenen omdat er invloeden van buitenaf zijn die je nooit in handen hebt. Je kunt gaan vluchten, je kunt gaan vechten…maar dit kost energie…

Het is ook een keuze om het vluchten of vechten los te laten. Niets vinden, vertrouwen op jezelf en je emoties die je alles vertellen.

Beweeg gewoon maar mee…

Ook jij kunt er voor kiezen om vanaf nu,  dit gewoon eens een kans te geven. En je zult merken dat de weg vrij zal zijn om van jezelf te houden. Houden van jezelf krijgt pas een kans als je het de ruimte geeft.

Vertrouw op jezelf, hou van jezelf en beweeg gewoon maar mee.

 

 

 

Leave a Comment: